Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 24 czerwca 2013

RACUCHY Z BANANAMI

SKŁADNIKI:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka 
  • 2 łyżki cukru
  • 2 banany
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
PRZYGOTOWANIE:
 
Do miski wbić 2 jajka, wsypać 2 łyżki cukru i ubić mikserem. Następnie wlać mleko, wsypać mąkę i wszystko razem zmiksować.Banany obrać, pokroić  i dołożyć do ciasta i zmiksować lub zblenderować. Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać porcje ciasta. Po upieczeniu racuchy przełożyć na papier w celu odsączenia tłuszczu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Racuchy możemy również podać ze śmietaną i polać sokiem owocowym. 
Smacznego!
ciasto

smażenie