- 4 piersi z kurczaka
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 lyżka czosnku
- pół łyżeczki sili morskiej
- pół łyżeczki pieprzu czarnego
- pół łyżeczki kolendry
- pół łyżeczki bazylii
- pół łyżeczki oregano
- łyżeczka papryki czerwonej
- 1 mała posiekana cebula
Piersi z kurczaka lekko rozbijamy i dajemy do miseczki w której uprzednio przygotowujemy: do oliwy z oliwek dodaj wszystkie przyprawy i wymieszaj. Następnie zanurzone w miseczce z przyprawami piersi z kurczaka dajemy do lodówki na ok.2 godziny. Rozgrzej patelnie najlepiej teflonową i nie dodawaj tłuszczu. Wkładamy kawałki piersi z kurczaka do torebek papierowych( np. jan niezbędny) lub po prostu owijamy w papierze do pieczenia. I takie torebki z mięsem kładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy z dwóch stron po ok. 10 minut z każdej strony. Przełóż całość na talerz i wyłóż z torebek. Podaję z ryżem lub frytkami i surówką.
Pyszne!!!!
Smacznego!