Łączna liczba wyświetleń

sobota, 1 czerwca 2013

SOCZYSTA PIERŚ Z KURCZAKA SMAŻONA BEZ TŁUSZCZU NA PATELNI Z CZOSNKIEM I ZIOŁAMI

SKŁADNIKI:
  • 4 piersi z kurczaka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 lyżka czosnku
  • pół łyżeczki sili morskiej
  • pół łyżeczki pieprzu czarnego
  • pół łyżeczki kolendry
  • pół łyżeczki bazylii
  • pół łyżeczki oregano
  • łyżeczka papryki czerwonej
  • 1 mała posiekana cebula
PRZYGOTOWANIE:

Piersi z kurczaka lekko rozbijamy i dajemy do miseczki w której uprzednio przygotowujemy: do oliwy z oliwek dodaj wszystkie przyprawy i wymieszaj. Następnie zanurzone w miseczce z przyprawami piersi z kurczaka dajemy do lodówki na ok.2 godziny. Rozgrzej patelnie najlepiej teflonową i nie dodawaj tłuszczu. Wkładamy kawałki piersi z kurczaka do torebek papierowych( np. jan niezbędny) lub po prostu owijamy w papierze do pieczenia. I takie torebki z mięsem kładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy z dwóch stron po ok. 10 minut z każdej strony. Przełóż całość na talerz i wyłóż z torebek. Podaję z ryżem lub frytkami i surówką.
Pyszne!!!!




Smacznego!