Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 27 sierpnia 2013

KRUPNIK Z KASZĄ

SKŁADNIKI:
  • 2 pałki z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • pół selera
  • odrobina pora
  • odrobina (1 kwiatek) kalafiora
  • 1 ziemniak
  • pół szklanki drobnej kaszy jęczmiennej
  • sól, pieprz, wegeta, magii do smaku
  • liść laurowy
  • natka pietruszki
  • ziele angielskie
PRZYGOTOWANIE:

Mięso dokładnie umyć i wstawić na gaz garnek z wodą i umytym mięsem. Gotować. W tym czasie na tarce na grubych oczkach zetrzeć marchew, seler, pietruszkę i ziemniaka. Wrzucić wszystkie jarzyny starte oraz resztę jarzyn do gotującego się wywaru z mięsa. Dopraw zupę i gotuj  ok.30 minut. Następnie dokładnie opłucz kaszę i dodaj do zupy i gotuj kolejne pół godziny.

Pyszna zupka!!!!


KRUPNICZEK